onsdag 23. desember 2009

Derfor tar utrykkningsjefen feil

Kvinnelige forsikringstagere er involvert i 28 prosent av ulykkene, og får 23 prosent av erstatningsbeløpet. Men kvinnelige bilister står bare for rundt 28 prosent av samlet kjørelengde for alle eprsonbiler i Norge. Kilde Norges Forsikringsforbund.

Skremmende at sjefen for Utrykningspolitiet er såpass puck i hodet. Han har tross alt stor innflytelse for hvordan kjøreopplæring, veiutforming og  cars salepengemidler skal fordeles her i landet. Men det er klart. Å grunnløst sjikanere alle menn inngår jo ikke i diskrimineringsspørsmålet. Hva ville man blitt kalt om man hevdet at kvinnlige sjåfører var dårligere enn menn?

6 kommentarer:

 1. Man hadde blitt kalt en MANNSGRIS/SJÅVINIST etc,etc.....

  Slik er Norge anno 2009:/

  Kjønnskrigen fortsetter...

  SvarSlett
 2. Eg synest det er skremmendes mange kvinner som sminker seg i trafikken. Eg har mange ganger ligget bak kvinner som sminker seg mens de kjører i kø. Den ene holdt på å kræsje ca 10 ganger på noen hundre meter på fjøsangerveien i Bergen.

  SvarSlett
 3. Da sier utrykkningsjefen feil hvordan kan kvinner være bedre sjåfører når de dør mest som passasjerere og fotgjengere det er noe som ikke stemmer her

  SvarSlett
 4. Støtter up-sjefen 100%.Mannfolk står for den mest uvørne adferden i trafikken,selvfølgelig med unntak,også når det gjelder kvinnelige biister.Alle oss jenter som til daglig ferdes på veien vet det.God jul fra ei som absolutt ikke er noen mannehater,bare realist..:)

  SvarSlett
 5. At det finnes menn som kjører uvørnt vet vi. Men tallenes tale er klar. Kvinner står for omtrent 1/4 av kjørte km her i landet og ca 1/4 av alle ulykker. Da kan man ikke si at menn er dårligere sjåfører. I tillegg er det andre ferdigheter som også må telle inn. Som evne til å skape smidig trafikk, håndtering av bil i snø osv. Om dette sier tallene ingen ting, men det er rellativt sjeldent at en mann må be en kvinne om å kjøre bilen opp en vanskelig bakke....

  UP-sjefen farer met tull. Og det godtas fordi det er menn det går ut over.

  SvarSlett
 6. At damer er dårlige bak rattet er absolutt ingen myte. Menn har fra naturens side en masse fordeler som er viktig i bil kjøring.

  Det er vist i tester at selv eldre menn har bedre reaksjons tid enn unge damer når de ble bedt om å brå bremse når det ble spilt av en høy lyd.

  Menn leser og analyserer trafikken langt bedre enn damer slik at de kan forutse hvordan trafikken vil se ut lengre fram.

  Menn er jegern i stammen og har derfor fra naturens side langt bedre 3d rom sans. De er derfor utstyrt med langt mer avansert følelse for fart og avstand.

  Men det viktigste.. jenter interesserer seg ikke for bil. Det man ikke interesserer seg for blir man ikke flink til. Jeg måtte lære dama mi både å rygge og å parkere og nå rygger og parkerer hun for ALLE veninnene sine for det kan ingen av dem. Jeg har aldri hørt om en mann som har fått hjelp av ei dame til å rygge en bil.

  SvarSlett