tirsdag 25. januar 2011

Farlige gutter og uskyldige jenter

Min sønn fikk en anmerkning forleden dag. Sammen med en kammerat lagde de et jack-as stunt på skolen. De laget seg noen flotte piler av en knappenål og en liten tamp med skolisse og brukte et sugerør som blåserør. Det fungerte supert. Et forsøk hvor den ene stilte seg opp med ryggen til som målskive førte til at knappenålen gikk igjennom vintertøyet. I følge målet gjorde det ikke vondt. Det er begrenset hvor mye kraft en knappenål kan få. Den får en dalende bane etter to meter. Et lite stikk ble det dog.


I lærerens logg heter det “De gikk omkring og skjøt på hverandre med farlige piler”.

Litt før gjorde jeg lærene på samme skole oppmerksom på et rykte som hadde nådd meg. Det var planlagt klassefest for jentene og alle jentene var invitert – unntatt en. Hun fikk ikke vite om det mens de andre jentene tisket og visket i flere dager. Lærerne foretok seg intet i sakens anledning. De fikk meldingen for sent sa de. Kun en dag før arrangementet. Etter udåden gjorde de intet.

Jeg kan nå være enig at en skolegård på ungdomsskolen ikke er rett arena for eksperimenter med knappenåler så en anmerkning var kanskje på sin plass. Men hvem tror du fikk mest skade; gutten som frivillig lot seg pirke med en knappenål eller jenta som ikke fikk bli med på fest?

Og ja, begge deler er vanlig “gutteoppførsel” og “jenteoppførsel”. Og statisk sett har guttene en mye slettere oppførsel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar