søndag 24. mars 2013

Hun tjener dobbelt så mye som han

Justyna Kowalzcyk, Marit Bjørgen og Therese Johaug tjener alle mer enn som best betalte mannlige skiløper. Kowalzcyk tjener faktisk dobbelt så mye som Northug iflg. Aftenposten.

Vi blir nesten daglig bombardert med påstander om at kvinner tjener dårligere enn menn og at dette er diskriminerende. Når en arbeidsgiver velger å lønne to menn forskjellig, hvilket gjøres hele tiden for ledende stillinger, så er det helt ok. Det skyldes rett og slett at den ene er mer verdt for arbeidsgiver enn den andre. Men når dette gjøres slik at kvinner kommer ugunstig ut ropes det diskriminering med en gang.

Som arbeidsgiver bør man derfor være forsiktig med å ansette kvinner så fremt de ikke er aller best i klassen. Da kan de forsvare sin høye lønn. Men dersom de bare er normalt eller moderat dyktige vil de fortsatt måtte lønnes som de beste. Hvis ikke kommer diskrimineringskortet tvert.

Det blir feministdiktatur  forlange at alle har lik lønn. Å lese tall fra en statistikk og derved utlede diskriminering blir bare meningsløst sludder. Vi lever i et land hvor kvinner lønnes ut fra dyktighet, innsats og verdi på lik linje med menn. Men hver gang en statistikk kan brukes til å vise noe annet får Ottar og dets like feite overskrifter i alle landets aviser. Kvinner må akseptere at de lønnes etter verdi på like linje som menn. Får de ikke topplønn så er det rett og slett fordi de ikke gjør en toppjobb.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar