tirsdag 24. november 2009

Hva er sextrassaksering?

Å sextrakassere noen betraktes som en kriminell handling i Norge. Det kan kanskje være rett og riktig, men hva vil det si å sextrakassere noen? TheFreeDictionary.com definerer trakassering til ”utsette for stadig og systematisk mobbing el. sjikane” . Altså, ikke å komme med en sleivbemerkning, men å systematisk mobbe noen.


Når vi får servert en sak i nyhetene får vi sjeldent hele bildet. Allikevel synes det ofte som om det er en slevete bemerkning som utløser påstanden om sextrassaksering. Det kan ha vært en spøk - kanskje en dårlig spøk, men dog en spøk – en flørt, kompliment, sinneutbrudd eller bare en sleivete kommentar uten innhold. Når mannen, for det er alltid en mann, beskyldes for sextrassaksering er løpet kjørt. Bare beskyldningen er som regel nok. Ikke et styre i dette landet tør si at de tar sextrassaksering på alvor, men at de heller ikke liker utidige beskyldninger om dette.

Uttalelser som ”Du er sexy i den kjolen” eller amerikanske ”og fuck your self” vil fort kunne innrapporteres til en overordnet som sextrassaksering og mannen bak uttalelsene vil minimum få en sterk advarsel og ofte sparken.

Hva om en kvinne hevder at den nye, fete bilen hans er en penisforlenger. Ville mannen bli tatt på alvor hvis han beskyldte henne for sextrassaksering? Neppe.

Mannen er tilnærmet rettsløs i slike beskyldninger. Og det er ikke bare trakassering, men systematisk diskriminering på grunn av hans kjønn.

5 kommentarer:

 1. Det er statsfeminisme her i landet du vet det?
  Mannen er grisen og kvinnen er offeret`?

  SvarSlett
 2. Hvor mange av dere mannfolk har spurt ei jente om det samme som Mueller gjorde? Jeg tipper det er få eller ingen, fordi det er nemlig ikke normalt.

  SvarSlett
 3. Jeg vet ikke hva Mueller sa. Dette er ikek et innlegg for eller mot Mueller, men om den manglende rettsikkerhet menn har i slike saker og hvorg lett det er for en kvinne å slenge ut en påstand om trakassering.

  Når det gjelder Mueller kan det se ut som om han burde vært fjernet for lengst etter slike epsioder som stakkars Jespersen i fjor. Det er også ualminnelig dårlig ledelse å slenge med leppa til Haugeli og andre. Men da er det i så fall en normal oppsigelse og ikke sextrassaksering. Det er nemlig i følge ordboken systematisk mobbing.

  SvarSlett
 4. Hei Til Anonym,

  Jeg har spurt jeg og jentene har sagt ja...

  SvarSlett