onsdag 10. mars 2010

Fem kvinnelige rektorer tar jentebeslutninger i Drøbak

Drøbakskolene har besluttet å ikke delta på Tinestafetten og noen lokale fotball- og håndballcuper. Beslutningen er fattet av 5 kvinnelige og en mannlig rektor. Stemmegivning er ukjent.


Argumentene for beslutningen er at de er reklamefinansiert og fordi det bare er en liten del av elevmassen som får delta. VI synes begge argumentasjonene er tåpelige.

Reklamefinansiering er en forutsetning for all idrett. I skoleverket er reklame utelukkende fy-fy. Hvorfor er det det? Alle foreldrene til alle barna som er der lever stort sett av hva som blir solgt gjennom reklame. Hvorfor viker skolen vekk når den står ovenfor reklame? Etter mitt skjønn er det bedre å møte utfordringen. Lære barna om reklame. Lær barna å se hva som er reklame og hva som er en mer objektiv sannhet. Ikke vik unna slik Drøbakskolens kvinnelige rektorer gjør.

Vi er veldig for breddeidrett. Vi er i mot spissing av idrettslag for tidlig og vi støtter Norges Idrettsforbunds regler for barne- og ungdomsidrett. Men dette er litt annerledes. Nettopp fordi et lite mindretall blir tatt ut. Når fire stykker på klassetrinnet løper stafetten står nesten alle de andre og heier. Vi hadde vært mye mer kritisk hvis det var motsatt. At de fleste fikk være med og noen få sto utenfor. Vi hadde vært mer kritisk hvis det var regelmessige begivenheter og ikke en ”once in the year happening”. Det er forskjell på et idrettslag som skal ha alle med seg og en skole som gjør det en gang i året. I andre settinger er det andre som blir trukket frem. Dette er en anledning til å si at det ikke bare er pen oppførsel og hardt skolearbeid som er viktig.

Konkurranse er viktig. Det følger oss hele livet. Vi kan ikke bare vike unna hver gang!

2 kommentarer:

 1. Hvorfor syte ?

  Det er jo mye enklere enn det;

  Godta at kvinner er best og veit best.

  Skulle dette mot formodning ikke holde i et saksområde må kvinner kvoteres inn.

  Enkelt og greit.

  Er du mann: Hold lav profil og ikke si imot !

  SvarSlett
 2. Kanskje derfor jeg blogger anonymt...:)

  SvarSlett