tirsdag 9. mars 2010

Forskjellig seksualiteten – ikke primitiv og avansert

Sex er ”oppfunnet” for å sikre vår formering. Den sikreste måten å sikre artens overlevelse på er å gjøre sexdriften så sterk at den blir prioritert nesten frem for alt annet. Evolusjonen (utviklingen fra dyr til menneske) har sikret at så har skjedd.

På veien har mann og kvinne utviklet forskjellig strategi. Når en mannemenneskeape parrer med en kvinnemenneskeape har han ingen garanti for at det skal bli barn. Han har ingen mulig til å kontrollere hvor mange som kommer før og etter, hennes syklus, hennes fruktbarhet eller kvaliteten på hennes avkom. Den sikreste måten for en mannemenneskeape å sikre seg arvefølgere er å parre seg med flest mulige menneskeapekvinner. Dette har utviklet seg til mannens seksualitet i dag. Kvantitet fremfor kvalitet.

Vi ser dette slå ut i at menn gjerne kan tenne og ha sex med en kvinne uten å legge mye følelser i et forhold. Derfor oppstår pornografi.

Menneskeapekvinnen derimot er ”stuck” med sitt barn i lang tid. Først 9 måneder svangerskap som hindrer ny befruktning. Deretter en ammeperiode på kanskje et år som også hindrer eller reduserer fruktbarheten. Og, siden menneskeapen satset på intelligens som overlevelses strategi, er det viktig at barnet lever tilstrekkelig lenge sammen med sitt opphav slik at nok kunnskap blir overført fra generasjon til generasjon. Alt dette vil si at kvinnen må ha sikkerhet for at barnets far er av best mulig kvalitet. En far med dårlige arveegenskaper gir kvinnens barn små odds til å overleve.

For en kvinne er det selvsagt umulig å forsikre seg hvilken kvalitet det bor i mannen, men bruk av tid i utvelgelsen blir viktig. Hun velger blant beilere som tenker kvantitet. Dette har utviklet seg til kvinnens seksualdrift.

Å kalle den ene overlevelsesstrategien primitiv og den andre avansert er kunnskapsløst. I media ser vi stadig at menns seksualitet kalles nettopp for primitiv. Menn bør lære seg å vise følelser og ikke bare tenke på sex. Det er naturstridig og diskriminerende.

1 kommentar:

  1. Mange menn kan absolutt ha godt av å få bedre kontakt med følelsene sine, på samme måte som mange kvinner kan ha godt av å begynne å tenke mer rasjonelt.

    SvarSlett