torsdag 28. februar 2013

Slik diskrimineres menn

Valg av personer til en stilling, posisjon eller lignende basert på kjønn, hudfarge eller annet er diskriminering. 

For å «sikre likestilling» ønsker regjeringen å velge kvinner fremfor menn i stillinger og utvalg. Det betyr at de ønsker å velge kvinner, ikke fordi de er beste egnet, men fordi de er kvinner. Det er med andre ord en klar diskriminering av menn. Den er så klar at den har, i god sosialistisk tradisjon fått et eget navn. Sosialistene har nemlig alltid hatt forståelse for språkets makt og passet på å lage nye ord når det har trengtes. Diskriminering av menn heter «positiv diskriminering». Positiv for hvem? Den diskriminerte?

Den samme gruppen hevder gjerne at det ikke er forskjell på kvinner og menn. Nei vel, da er det vel ikke nødvendig å dele de i to grupper hvorfra begge skal være representert.

Vi i Manndom er overbevist om at det er store, grunnleggende forskjeller på kvinner og menn. Forskjeller som også viser seg andre steder enn mellom bena. Vi tror kvinner og menn tenker vesentlig forskjellig og nærmer oss problemstillinger på to helt forskjellige vis. Vi sier ikke at den ene er bedre skikket hverken til det ene eller andre, men at tankegodset er kjønnsmessig forskjellig. Og det anser vi som en styrke.

Superhjerner gjør 2+2 til 5

Innen hjerneforskning vet man at høyre- og venstre hjernehalvdeler styrer forskjellige deler av kroppen. Hjernehalvdelene styrer også hver sin del av vår kunnskap som lesing, ord, bilde og tallforståelse. Den ene halvdelen står for logisk og rasjonell tenkning, mens den andre står for billedlig og emosjonell tenkning. Den ene er ikke nødvendigvis viktigere eller bedre å ha enn den andre, men vi er alle – dvs. de fleste av oss – er dominert av en av halvdelene. Men det er altså de fleste, ikke alle. Og unntakene er genier.

Leonardo Da Vinci, maleren av Mona Lisa, oppfinner av ubåt og helikopter i middelalderen antas å være blant unntakene. Albert Einstein er en annen. Disse superhjernene styres ikke av en dominerende, men to like sterke hjernehalvdeler. De blir ikke dobbelt så smarte som oss andre, de blir flere ganger smartere. 2+2 blir 5.

Vi i manndom er positive til å vektlegge kjønnet når mennesker skal engasjeres i stillinger. Vi tror kjønnet har betydning for hvordan personen tenker. Vi tror at det i de fleste grupper, er en fordel at begge kjønn er representert. Vi tror slike grupper samlet tenker bedre enn en gruppe styrt av bare et kjønn. Vi tror at både styrer og ledergrupper blir bedre av å være representert med begge kjønn. Men vi tror at kjønn er bare ett av flere kriterier for å velge medlemmer i gruppen.

Det er ikke formålstjenlig å ta en «hvilken som helst» person, bare fordi det er «rett» kjønn. Personen må også inneha alle de andre kvalitetene som trengs.  Alle som har vært med i en ansettelsesprosess fra innsiden vet at man lager seg en personprofil som sier hva slags person man ønsker seg. Hvilken utdannelse, alder, kunnskap, erfaring og personlighet osv. som personen skal ha. Vi mener at kjønn er en naturlig del av en slik personlighetsprofil. I dag er det ikke lov å legge kjønn inn i en slik beskrivelse – så fremt det ikke gjelder en ledende stilling og kvinne er det ønskede kjønn!

Gjennom en slik ansettelsesprosess veier man mulige kandidater opp mot profilen. Som regel finner man ingen som er helt slik man tenkte seg, så man må velge den kandidaten man tror er mest opp til beskrivelsen og som har de egenskapene man legger mest vekt på. Rett kjønn vil etter vår mening være et slik kriteria man må vurdere opp mot alle andre ønsker. Men når kravet om at det skal være kvinne for enhver pris, blir det ren diskriminering av bedre kvalifiserte menn. 

I motsetning til sittende regjering og likestillingsombudet er vi i Manndom imot enhver form for diskriminering. Også kvotering.

4 kommentarer:

 1. Dette kommer til å bli fordømt av framtiden, på lik linje med fascisme og kommunisme.

  Hvis menn da i det hele tatt får noen framtid. Men jeg har tro på at urett blir rettet opp med tiden. Men det har jo aldri skjedd av seg selv, noen må før eller siden ta/gjøre et oppgjør.

  Ellers, fortsett med det viktige fokuset ditt! Jeg ser at det ikke er så mange kommentarer å spore her, men det betyr ikke at bloggen din ikke blir lest :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Det inspirerer. Bloggingen min har nok skjedd litt i rykk og napp - eller ikke i det hele tatt. Men jeg det får høyere prioritet frem over nå er planen. Og hyggelige tilbakemeldinger gjør det lettere:)

   Slett
 2. Bra blogg. Du må begynne å kommentere på andres blogger for å få folk til å oppdage bloggen din. Det er også gunstig å trolle feministsider som maddam og uperfektejenter og legge igjen linker til bloggen din der.

  Denne bloggen har en enorm samling forskning som er relevant for mannskamp:

  http://feck-blog.blogspot.no/

  Jeg anbefaller forøvrig å lese både Warren Farrel Og Christina Hoff Summers bøker. De vil gi deg ammunisjon til å skrive i flere år fremover.

  Her er noen andre norske blogger som er sympatisk innstilt til menns kamp:

  http://stinena.blogg.no/1361412681_kvotert_inn_i_lederst.html

  http://lamegvarefar.blogspot.no/


  http://artofliving.side2blogg.no/?m=201212

  http://pappasblogg.no/

  http://blogit.no/2012/08/17/sjavinisme/

  http://www.stinemoor.com/

  http://myantifeminism.wordpress.com/

  http://anehagen.com/2012/11/29/hvorfor-kan-vi-ikke-ha-de-gamle-kjonnsrollene/

  Det er viktig å binde sammen de bloggerne som deler disse synspunktene.

  Denne bloggen er nyttig å sende kvinner til i forhold til dating og forhold. Bloggen gir svært gode og realistiske råd som tar utgangspunkt i at kvinner og menn er forskjellige. Fordi mange kvinner ser verdien i rådene så begynner de også å skifte standpunkt til feminisme jo mere de leser og jo mere de forstår om kjønn:

  http://www.therulesrevisited.com/

  Denne siden om forhold har over 50% kvinnelige lesere så selvom sannhetene den forfekter er drøy kost for de fleste evner den å kommunisere godt nok med kvinner til at de endrer forståelse av virkeligheten etter å ha lest den:

  http://marriedmansexlife.vanillaforums.com/

  Denne kvinnen er norsk:

  http://insideawomansmind.wordpress.com/

  Disse bloggerne kommuniserer også godt med kvinner:

  http://stakedintheheart.com/author/carolinacourtland/

  http://dannyfrom504.wordpress.com/

  Dronningen av MRA bevegelsen:

  http://owningyourshit.blogspot.no/search/label/patriarchy?updated-max=2012-03-25T18:49:00-07:00&max-results=20&start=3&by-date=false

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode råd. Jeg skal lese og kommentere så mye jeg rekker, men jeg er bare en enkel bygutt og det er begrenset hva jeg får med meg. Men link gjerne til meg når du ferdes blant bloggere.

   Slett