torsdag 30. mai 2013

Er jobb viktigere enn familien?


Er det familien eller jobben som er samfunnets fundament og det viktigste i livet? For gammel-rødstrømpen Gerd Kristiansen I LO er det åpenbart jobben som bør komme først.
Hun fnyser av at noen vil prioritere familie og barn. Ikke vet jeg om hun har barns selv. Vi er bare på jobb 37,5 timer pr uke, sier hun. Bare litt mer enn et døgn. For det første er det feil De fleste som jobber er 40 timer på arbeidsplassen og 2,5 til 5 timer på reise til og fra. De fleste har et par timer med plikter i hjemmet hver dag og kanskje et ønske om litt trening. Og dessuten et behov for å sove. Da blir det ikke så mange timer igjen til å ta seg av barn som hun fremstiller det som.
Arbeid er selvsagt viktig, både for samfunn, den enkelte og for familien som trenger penger. LO lederen burde heller brukt tiden sin til å arbeide for at de som er hjemme med barn eller eldre, enten det er kvinner eller menn, tjener opp pensjonspoeng og andre samfunnsrettigheter. Hva om pensjonsopptjening ble delt mellom ektefellene i en familie?
Vi tror at voksne mennesker er i stand til å styre sine egne liv og ikke skal dikteres av verken stat eller rødstrømper. Å velge å la være å ha to inntekter og to TV’er er en rettighet og et valg vi respektere. For andre er det viktigere å fremme feminisme, og om nødvendig på bekostning av familien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar