lørdag 13. august 2016

Råd og ditt ansvar i voldtektssaker

Selv om du går fra huset uten å låse døren har ingen lov å gå inn å hente dine ting. Like lite har noen rett til å voldta noen uansett klesplagg – eller mangel på slike – og uansett hvor de går.

Men det er veldig dumt å gå fra huset uten å låse det. Og mange steder er det dumt å gå alene. Vi har alle mulighet til å bruke hodet. Det er lurt å låse døra når man går ut. Og det er lurt å ikke bli med fremmede på nachspiel. Det lurt å ikke drikke seg så fulle at man gjør ting man angrer på eller stiller seg i en farlig situasjon.

Feminister forsøker å latterliggjøre skribenter som med ujevne mellomrom tar til orde for at kvinner må ta ansvar for egen sikkerhet. De oppfordrer nærmest sine medsøstre til å gjøre det motsatte. De poengterer at kvinner har rett til å kle seg som de vil og gå hvor de vil. Og ja, vi støtter våre medsøstre i retten, men rett til å gjøre det betyr ikke at det er lurt eller nødvendig å gjøre det.

Du har rett til å surfe uten virusbeskyttelse og forlate huset uten å låse, men mange vil nok hevde at du har deg selv å takke hvis du blir utsatt for virusangrep eller tømt hus.

Vi tar avstand for enhver voldtekt. Et nei er et nei uansett hvor og når det kommer. Vi støtter kvinners rett til å gå hvor de vil og med de klesplagg de vil, men vi oppfordrer våre døtre til å unngå enkelte områder av byen, ikke gå alene i mørket og ikke være for lettkledd på byen om natta. Ikke fordi de blir medskyldige hvis de blir utsatt for noe, men fordi det hjelper så lite å ha retten på sin side hvis man blir overkjørt i et gangfelt.

1 kommentar:

  1. Mye klokt på denne bloggen, men er det fortsatt aktiv? Vi trenger nå mer enn noen gang denne bloggen!

    SvarSlett